Resertifisering av fyrverkeriforhandlere

For Norsk Brannvernforening

 Produksjon: Kurs for resertifisering av fyrverkeriforhandlere
 Målgruppe: Sertifiserte forhandlere av fyrverkeri som trenger å fornye sertifikatet
 Varighet: 3 timer
 Kostnadskontroll: Levert innenfor estimat
 Leveransekvalitet: Levert til lovet tid

Eksempler fra problemstillinger i prosjektet

Krav

Kunden hadde krav til autentisering av brukere, så BankID er implementert i løsningen. Denne funksjonaliteten er nå tilgjengelig for alle våre LMS-kunder. Videre var det et krav om underliggende sertifikat, og dette er løst ved at LMS’et slår opp i en kursspesifikk sertifikattabell. Denne tabellen fylles fra kundens systemer.

Underveistest

Når du har e-læringskurs som varer lenge, er det spesielt viktig med underveistesting. Det er fryktelig frustrerende for en bruker å ikke vite hva det er meningen man skal huske og kunne. Spesielt når man går igjennom regelverk. Frustrasjon gir dårlig læring. I dette prosjektet har vi laget kontrollspørsmål med jevne mellomrom. En kjapp test før man bytter tema er alltid en god idé 🙂

Mange interessenter

Det er en pedagogisk utfordring når sluttproduktet har veldig mange interessenter. For fyrverkerikurset kan vi nevne selger, butikk, brannvesen, DSB, forsikringsselskap, kjøper, tilskuer, osv, osv. Mange interessenter, med ganske forskjellige behov. Selgere blir for eksempel opplært i å gi råd til kjøper, noe som er viktig for både kjøper og tilskuer (og brannvesen for den saks skyld).